in
12

SCOALA GIMNAZIALA PROFESOR EUGENIU CORBU, SAT PODGORIA

 

Adresa: Sat. Podgoria, Com. Tataru, Prahova

E-mail: scoala_podgoria_ph@yahoo.com

Telefon: 0244 460 099

 

Contacteaza proprietar:


 

            Şcoala Gimnaziala 'Prof. Eugeniu Corbu' sat  Podgoria este situată în comuna Tătăru, judeţul Prahova şi este singura unitate şcolară din comună în urma comasării la 1 ianuarie 2004 a şcolilor cu clasele I-IV Tătaru şi Siliştea cu Şcoala Gimnaziala Podgoria prin asigurarea transportului elevilor cu un microbuz de transport şcolar primit de la Inspectoratul Şcolar Prahova. Această unitate şcolară funcţionează în doua  corpuri de clădire unul construit în două etape- două săli de clasă, hol şi cancelarie în anul 1966, patru săli de clasă date în folosinţă în anul 1982 si cel de-al doilea, care include și Grădinița cu program normal Podgoria, inaugurat la 15 septembrie 2008.

            Programul şcolii se desfăşoara în două schimburi.

            Elevii Şcolii Gimnazile 'Prof. Eugeniu Corbu' sat Podgoria provin din cele 3 sate componente ale comunei: Podgoria, Tătaru şi Siliştea - fiind aduşi la şcoală de la distanţe de 3-5 km. Acestia beneficiază de pregătire de specialitate în vederea susţinerii probelor la Evaluarea Naţionalǎ.

        Scoala a functionat si functioneaza intr-un schimb - ciclul primar si gimnazial - cu urmatoarele efective:

Anul scolar 2013/2014:

-          Ciclul primar - 40  elevi- 2 posturi

-          Ciclul gimnazial - 33  elevi- 4 clase

-          Total - 73 elevi

Anul scolar 2014/2015:

-          Ciclul primar - 42 elevi - 2 posturi

-          Ciclul gimnazial - 34 elevi - 4 clase

-          Total - 76 elevi

             Corpul profesoral este format din cadre didactice tinere cu pregătire de specialitate (90%), cu grad didactic definitv (50%), grad diadactic II (10%) şi cu gradul didactic I (30%). Acestea aplică noul curriculum, manifestă interes pentru perfecţionare prin participarea la grade didactice sau cursuri diferite, pentru modernizarea procesului instructiv- educativ, pentru introducerea noului în strategiile şi metodele de predare-învaţare-evaluare.

            Baza materială a Şcolii Gimnaziale 'Prof. Eugeniu Corbu'  Podgoria cuprinde: şase săli de clasă din care două săli pentru ciclul primar şi patru săli pentru ciclul gimnazial, un cabinet de limba romană, o sală specializată de biologie, o sală specializată de istorie, o sală specializată de chimie-matematică-fizică-ştiinţe, un laborator de informaticǎ AeL, o încăpere destinată bibliotecii care are un fond de carte de 3310 volume, calculatoare, echipament Samsung cu scaner, două copiatoare, imprimantă, aspectomat - mobilier nou - bănci cu un loc în trei săli de clasă, o minibază sportivă în curs de amenajare. În şcoală este apă curentă din sursă proprie-fântână. Cu toate că numărul elevilor Şcolii Gimnaziale Podgoria este în continuă scădere situatia lor şcolară este bună  și foarte bună, elevii școlii podgorene frecventează cursurile liceelor de renume din județ.

             Oferta educationala - Activităţi ştiinţifice, cultural-educative şi sportive desfăşurate -

       Anual, in mod deosebit in ultimii cinci ani scolari, incadrarea scolii s-a facut cu cadre didactice calificate.  Din 11.25 norme didactice pe scoala, in acest an scolar 5.50 norme sunt incadrate cu personal didactic titular, iar  5.75 norme sunt incadrate cu cadre didactice suplinitoare, calificate in specialitate.

      Chiar daca majoritatea elevilor scolii noastre provin din medii sociale cu stare materiala precara, din familii descompuse, efortul comun depus de elevi si de cadrele didactice, prin asigurarea in scoala a pregatirii suplimentare necesare, s-a concretizat in rezultatele obtinute de elevi in fiecare an de studiu, la sfarsitul ciclului gimnazial precum si in cuprinderea absolventilor ciclului gimnazial intr-o forma de invatamant liceal sau profesional. Exemplificam in ultimii patru ani scolari.      

 

Anul scolar 2010/2011

 

Anul scolar 2011/2012

Anul scolar 2012/2013

Anul scolar 2013/2014

Efective de elevi       

Ciclul primar

 

33

 

38

 

34

 

40

Ciclul gimnazial -

 

33

29

33

33

Total -

 

66

67

67

73

Clasa a VII-a       

Inscrisi -

9

9

6

8

Promovati -

 

9

9

6

8

Inscrisi la Evaluarea  Nationala

 

8

6

6

8

Nr. Elevi cu medii peste 5

7

6

6

8

%

87.5

100

100

100

Insertia in inv.liceal

8

6

6

8

 

               Sub indrumarea cadrelor didactice, elevii scolii au aprticipat si la desfasurarea numeroaselor activitati extracurriculare cu caracter stiintific, cultural, religios. Unele dintre ele s-au desfasurat pentru sprijinirea copiilor din Centrul social 'Sf. Stelian' din Podgoria.

                Tradiția a fost, este și va fi mereu în centrul atenţiei directorului scolii, dascălilor și în atenția elevilor și prin intermediul acestor activități extracurriculare. În cele ce urmează voi enumera activitățile desfășurate in ultimii doi ani scolari:

1.      Să necunoaştem mai bine - prezentarea satului natal, școala - termen  octombrie 2013, mai 2014.

2.      În fiecare an școlar,  pe lângă buna desfășurare a activităților  instructiv - educative din cadrul școlii, se organizează activități extracurriculare  pentru  sărbătorirea Bisericii Podgoria - Hramul Sf. Mihail şi Gavril,  pe data de 8 noiembrie, de Înălțarea Domnului Iisus Hristos, cât și pentru  Cinstirea eroilor nemului românesc.

3. Colinde, colinde, e vremea colindelor - scurte prezentări ale tradiţiilor locale specifice satului natal (eseuri, poze, prezentări power-point) - termen  luna noiembrie a fiecărui an școlar.

4. Infiintarea Centrului social 'Sf.  Stelian' in satul Podgoria, comuna Tataru - nov. 2012.

4.Actiune de voluntariat -'Copii pentru copii...' - 20.dec.2013, 19 dec.2014.

5.Sfintirea Centrului social 'Sf.Stelian' din satul Podgoria, com.Tataru - 22 dec.2013

6.Datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou -serbări școlare.

7.Excursie spirituala- 06 aprilie 2014 -  la Manastirile din  jurul Bucurestiului.

8.Lumina Invierii la noi acasă - Sărbătoarea  Învierii - Paştele - - creaţii literare în proză sau versuri,  desene prin care au surprins tradiţiile şi obiceiurile de Paşti, expoziții în școală.

9.  La  40 de zile de la Sfintele Paşti, adică în joia din săptămâna a VI-a după Paşti, se prăznuiește şi în satele comunei, Înălţarea Domnului.

10.EXCURSIE la Gradina Zoologica Bucov -11 iunie 2014 - pentru persoanele aflate in evidenta Centrului 'SF. STELIAN' din satul Podgoria, comuna Tataru.

11. In anul scolar 2013-2014 au fost organizate excursii la Ploiesti -Urlati - Bucov -Nucet/Chiojdeanca  de catre educ. si inst. scolii. In perioada oct.2013-febr.2014 s-au organizat lunar excursii la Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti pt.vizionarea unor spectacole de teatru planificate.

12. Simpozioane de omagiere a unor reprezentanţi ai literaturii române: 'Omagiu poetului nepereche, Mihai Eminescu', 'Ion Luca Caragiale în literatura romană ', ziua europeana a limbilor straine, ziua francofoniei.

13. Spectacole literar-muzicale închinate Zilei naţionale a României, zilei de 24 Ianuarie.

14. Sesiuni de referate.

15. Drumeţii la Ciortea, la Chilii.

16. Excursii la Lacul Vidraru, Castelul Bran, Peştera Dâmbovicioara, Poiana Braşov, Ploieşti, Bucureşti, Parcul Bucov. Elevii Şcolii Podgoria au participat anual la olimpiadele şcolare pe obiecte, pe localitate, iar în anul 2001 un elev a participat la olimpiada de istorie pe judeţ. Începând cu anul şcolar 2003-2004 o parte din elevii şcolii participă la concursul de matematică Kangourou.

17.  Personalizarea Scolii Gimnaziale ,,Profesor Eugeniu Corbu,, sat Podgoria - Elevii și

cadrele didactice au realizat  prezentarea unei personalități  reprezentative pentru instituţie şi pentru comunitate. S-a realizat o revistă a școlii în care a fost prezentată, in memoriam, această personalitate, iar la intrarea în școla Podgoria s-a realizat și  o expoziţie pe baza informațiilor culese.

18.  Dragostea la sate - În perioada 14-24 februarie, s-au organizat de către diriginți și

învățători activități prin care au  surprins  concepţia comunităţii cu privire la Dragobete.

19.  Marțișorul la români- expoziții de marțișoare, datini și obiceiuri.

20.  Avem drepturi şi îndatoriri aici şi în toata lumea-afişe, desene pe asfalt pt.promovarea  drepturilor copiilor.

21.Întâlnirea cu fiii satului, Festivalul strugurelui -  iunie 2003, 4 octombrie 2014.

22.Inaugurarea și sfințirea noului local de grădiniță  și școală - 8 noiembrie 2008.

23.,,Șezătoare populară -  Moșteniri străbune'  prezentată de elevii claselor V-VIII și o

Nuntă țărănească  la care au participat preșcolarii celeo două grădinițe - Podgoria și Tătaru  noiembrie 2007.

      După cum s-a observat  în fiecare an școlar  s-a pus în evidență bogatul fond etnografic şi folcloric al comunei,  prin elementele tradiţionale din creaţia locală, prin  caracterul spectaculos, plin de pitoresc al obiceiurilor.

   Au fost popularizate rezultatele deosebite obtinute in scoala noastra in urma concursurilor si parteneriatelor in care a fost implicata, astfel:

-Olimpiada de limba si literatura romana - faza locala (ian. 2014) - 6 elevi participanti, coordonati de prof. Ana Mihaila, de la cls.V-VIII, 5 dintre acestia obtinand rezultate de peste 90 puncte reusind astfel sa se califice si sa participe  la faza judeteana. In urma fazei judetene s-au intors cu punctaje bune cuprinse intre 78-88.5 puncte.

-Concursul 'Sanitarii priceputi' organizat de Societatea Nationala de Cruce Rosie a Romaniei, filiala Prahova- un echipaj format din 6 elevi de la cls.VII-VIII, coordonati de prof.de biologie Manolache Elena din scoala noastra, a participat la faza locala (mai 2014) obtinand locul III, reusind sa se califice astfel la faza judeteana, obtinand locul IV (mentiune - luna mai 2014).

-Concursul 'Il asteptam pe Mos Craciun' realizat in parteneriat cu Liceul Tehnologic Tarnava, jud. Sibiu -, coordonat de catre invatatoarele scolii ( luna ian.2014);

-Concursul 'Primavara impletita in cuvant si culoare', editia a II-a realizat in parteneriat cu Scoala Gimnaziala Negresti, jud. Vaslui - coordonat de catre prof. Ana Mihaila,lb.romana (part.elevii claselor V-VIII -eseuri) si de catre  invatatoarele scolii (part.elevii cls. CP-IV-colaje) -luna mai 2014;

-Concursul 'Proiect de istorie locala' realizat in parteneriat cu Scoala Gimnaziala 'Canuta Ionescu' Urlati  - part.elevii cls.V-VIII.

 


Galerie foto

Acest site web folosește cookie-uri. Continuarea navigării constituie acceptul dumneavoastră. Citeste mai mult.